Barn- och ungdomspastor

Sävaråkyrkan söker barn- och ungdomspastor 75 %

Vi vill vara en öppen kyrka för hela livet.

Vi söker dig som har en längtan att få arbeta långsiktigt med
barn, ungdomar och familjer, för att de ska komma till tro
och växa in i lärjungaskap och församlingsgemenskap.

Vi söker dig som är utbildad pastor och vill arbeta med barn och unga i vår församling. Det är självklart för oss att du delar vår tro på Jesus Kristus och vill dela med dig av vad din tro innebär för dig i vardagen.

Egenskaper som vi efterfrågar är:

• Förmåga att se och samspela med ALLA. Både yngre och äldre.
  • Stor social kompetens är en tillgång i mötet med andra.
  • Som ledare för en stor skara ideella barn- och ungdomsledare krävs en god organisationsförmåga och möjlighet att tillsammans med andra, både ungdomar och ledare, strukturera arbetet.

Arbetsuppgifter som ryms i tjänsten:

• Utveckla ungdomsarbetet tillsammans med ungdomarna och dess ledare.
  • Predika och leda gudstjänster.
  • Vara en “spindel i nätet” i vår barn- och ungdomsverksamhet som idag består av; söndagsklubb (söndagsskola), barn- och ungdomskörer, TG (tonårsverksamhet).
  • Organisera och delta i olika läger för dessa grupper.
  • Vi är en musikalisk församling och ser gärna att du aktivt kan delta i olika barn- och ungdomskörer genom att sjunga och spela.

Körkort och tillgång till bil är önskvärt.

Ansökan med personligt brev och referenser skickas till gunnel@savarakyrkan.se.

Sävar är ett samhälle 17 km  utanför Umeå där det bor ca 4000 människor. Sävar består till stor del av unga familjer som valt att bo i villa utanför Umeå där man arbetar eller studerar. Mer information om Sävar och Umeå finns på nätet.

Sävaråkyrkan är en ekumenisk församling efter samgåendet mellan Pingst- och Missionsförsamlingen (nu Equmenia), som idag har ca 170 medlemmar. Sedan 2011 är också EFS, vad gäller verksamhet, nära knuten till Sävaråkyrkan. Alla gudstjänster, barn- och ungdomsarbete mm bedrivs nu tillsammans. Du som kommer att arbeta hos oss blir därför en del i ett pastorsteam bestående av André Jakobsson församlingsföreståndare 100%,  Per-Martin Jonasson omsorgs-och äldrepastor 20% och Hasse Liljemark EFS pastor 50%.

Frågor: Gunnel Rehn ordf. 070-678 42 41 eller André Jakobsson pastor 070 - 697 06 13.